Министър-председателят на Финландия Сана Марин беше оправдана от обвиненията за неправомерно

...
Министър-председателят на Финландия Сана Марин беше оправдана от обвиненията за неправомерно
Коментари Харесай

Оправдаха Сана Марин, заснета да се забавлява на купон

Министър-председателят на Финландия Сана Марин беше оправдана от обвиняванията за непозволено държание, откакто видеоклип от август сподели по какъв начин се забавлява на ваучър, написа Би Би Си.

36-годишната Марин се отбрани, откакто беше забелязана да танцува с другари и известни персони в изтеклите фрагменти. Подадени са десетки тъжби, в които се твърди, че държанието на министър-председателя е подкопало " репутацията и сигурността " на Финландия.

Но канцлерът на правораздаването Туомас Пойсти заключи, че тя не е пренебрегнала отговорностите си като министър-председател. Той съобщи след публично следствие, че " няма причина да подозира Сана Марин в нелегално държание при осъществяване на служебните ѝ отговорности или в занемаряване на служебните ѝ отговорности. "

Сана Марин се подложи на тест за опиати, с цел да се изчистят всевъзможни подозрения, откакто някои допуснаха, че мненията, чути на видеото, се отнасят до опиати. Резултатът от теста е негативен. Тогава министър-председателят съобщи, че видеото е било снимано в „ частни пространства “ и че тя е прекарала " една вечер с другари ".

Когато я попитаха за видеото, тя съобщи пред кореспонденти: " Аз съм човек и също от време на време жадувам за наслада, светлина и развлечение измежду тези тъмни облаци. "

Инцидентът накара доста дами да се разгласят в поддръжка на Сана Марин. Те разгласиха видеа, в които танцуват в символ на взаимност.

Сана Марин благодари обществено на Хилари Клинтън, откакто американският политик ѝ сподели да " продължава да танцува ".

През 2019 година тя стана най-младият настоящ министър-председател в света на 34-годишна възраст.

 
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР